Je na nás pritiahnuť mladých k športu

Dušan Tittel nad ponukou robiť ambasádora turnaja neváhal ani chvíľu.

Najlepší futbalista Slovenska v rokoch 1995 – 1997 Dušan Tittel s pozícou ambasádora pre súťaže v malom futbale na premiérovom European Team Cup v Bratislave súhlasil okamžite. „S organizátorom Petrom Králikom sa poznáme u dlho, z rôznych akcií. Mám pocit, že sme sa stretli už aj na plese, myslím, že to bolo v Kanianke. A myšlienka takejto veľkej akcie pre mladých sa mi páči. Už aj preto, že tie športy sú mi blízke. Hneď som mu povedal, že so mnou môže počítať,“ prezradil nám bývalý stopér a kapitán futbalistov Slovana Bratislava, ktorý si zahral aj vo francúzskom Nimes či za cyperskú Omóniu Nikózia.

Podľa Tittela si už aj malý futbal dokázal v ťažkej konkurencii preraziť cestu. „Jasné, je tu aj klasický futbal, či futsal, ale hráči medzi sebou nemusia bojovať. Uživia sa všetky tri. Navyše malý futbal sa hrá – na rozdiel od futsalu – väčšinou vonku. Na umelých trávnikoch. A hráči si radi často zahrajú oba športy,“ konštatuje bývalý úspešný slovenský reprezentant (44 zápasov, 7 gólov).

Atraktívny program

Na umelom povrchu sa od dnes do štvrtka bojuje aj na bratislavskej Kuchajde. O prvenstvo na European Team Cupe si to rozdá 24 tímov, pričom Slovensko vyšle do hry až päť tímov, Rumuni štyri, Maďari tri. Proti sebe hrajú šesťčlenné tímy (5+1) s hráčmi nie staršími ako dvadsaťpäť rokov, pričom súboje trvajú 2x12 minút čistého času. „Verím, že aj turnaj na Kuchajde bude pre účastníkov atraktívny. Teším sa, že uvidíme pekné športové zápasy,“ konštatuje Dušan Tittel.

Pritiahnuť mladých k športu je podľa neho v súčasnosti potrebné dvojnásobné. Stačí sa pozrieť na štatistiky. Mladí, ktorí v detstve nešportovali, sa k športu nedostali ani v dospelosti. A tí, ktorí športovať začali a neskôr prestali, väčšinou skončili rovnako. Je na nás, bývalých hráčoch či trénerov, aby sme to zmenili. Aby sme ich k tomu športu pritiahli. Aj preto som túto úlohu prijal,“ prezradil dnes Dušan Tittel. „Teším sa, že môžeme mladým tu na Primaciálnom námestí odprezentovať aj takéto veľké mená nášho futbalu. Som rád, že sa nám podarilo na túto úlohu Dušana Tittela presvedčiť,“ doplnil jeho slová Peter Králik, organizátor European Team Cupu. 

Aktuálné články

Šport ako životná nutnosť

Pravidelný pohyb pomáha po psychickej aj fyzickej stránke – zhodli sa účastníci bratislavskej konferencie na…

Vydarený deň hostiteľov

Vo štvrťfinále beach volejbalu máme až päticu tímov, futbalisti Slovenska 2 ešte nedostali gól