Šport ako liek a najväčší ťahúň

Rado Rančík vyzýva mládež k športu

"Hrajte fér a užívajte si to. Šport je hlavne o zábave. A ak si ho dokážete užívať v kolektívnom duchu, výsledok sa určite dostaví,“ odkazovala mladým športovom na Primaciálnom námestí v Bratislave počas otváracieho ceremoniálu European Team Cupu slovenská basketbalová legenda Radoslav Rančík. Jeho prítomnosť potešila aj organizátora European Team Cupu Petra Králika. „Je skvelé, keď bývalé osobnosti idú mladým príkladom,“ myslí si Králik. 

Zo zábavky olympijský šport

Bývalý slovenský reprezentant ochotne prijal rolu ambasádora pre trojkový basketbal „Je to šport, ktorý od mojich čias nabral výrazný smer vpred. Veď je už olympijský a je oň veľký záujem. Keď som ho ja hrával, bolo to v inom duchu,“ porovnával so spokojnosťou v hlase Rančík, osemnásobný slovenský hráč roku, ktorý si profesionálny basketbal zahral v siedmich krajinách a dodnes má k nemu blízko.

Možnosť prihovoriť sa mladým pred bratislavským podujatím rád využil. „Prijal som to s otvorenou náručou, pretože akákoľvek aktivita, ktorá priblíži mladú generáciu k športu je veľmi dôležitá. Myslím si, že sa trošku zabúda na to, že šport je najväčším ťahúňom a nosičom mena jednotlivej krajiny. Funguje lepšie ako čokoľvek iné – či už sú to politici, herci, speváci. Športovci sú tí, ktorí najviac hája meno svojej krajiny po celom svete. Ak sa prinesú dobré výsledky, je to ešte atraktívnejšie,“ tvrdí Rančík.

„Mladá generácia si tiež musí uvedomiť, že by mala športovať nielen kvôli menu, ale aj kvôli zdraviu. Po pandémii koronavírusu je mládež čoraz viac obéznejšia. Želám si aby sme naozaj mali mladých ľudí, ktorí myslia aj na to, že existujú iné veci okrem technológií.“

Aktuálné články

Šport ako životná nutnosť

Pravidelný pohyb pomáha po psychickej aj fyzickej stránke – zhodli sa účastníci bratislavskej konferencie na…

Vydarený deň hostiteľov

Vo štvrťfinále beach volejbalu máme až päticu tímov, futbalisti Slovenska 2 ešte nedostali gól