NA SLOVENSKO PRÍDE EUROPEAN TEAM CUP

EUROPEAN TEAM CUP, športové podujatie na Slovensku.

Bratislava (10. 3. 2023) Medzinárodný Kick Off Meeting k European Team Cup sa uskutočnil od piatka 3. do nedele 5. marca 2023 v Bratislave. Počas stretnutia sa hovorilo o podujatí a zástupcovia súťažiacich krajín sa taktiež zúčastnili kontroly športovísk, ubytovacích kapacít a samotných príprav. Turnaj venovaný vysokoškolákom sa uskutoční od 25. do 29. septembra 2023 na Slovensku. Súťažiť sa bude v troch športoch a do podujatia sa zapoja vysokoškolskí študenti z 12 európskych krajín, ktoré vytvoria 48 súťažných tímov.

Medzinárodné podujatie zahŕňa tri turnaje v trvaní štyroch dní, počas ktorých sa odohrajú rôzne športy, konkrétne malý futbal, 3x3 basketbal a plážový volejbal. Turnaj v malom futbale zahŕňa iba kategóriu mužov, zatiaľ čo súťaže v plážovom volejbale a 3x3basketbale sú vyhradené len pre kategóriu žien. Všetky súťaže podujatia sú zamerané na študentov do 25 rokov, ktoré študujú na univerzitách. Na European Team Cupe sa zúčastňujú krajiny: Slovensko, Rakúsko, Taliansko, Česká republika, Bulharsko, Turecko, Srbsko, Rumunsko, Maďarsko. Španielsko, Chorvátsko a Slovinsko.

„Zorganizujeme inovatívne celoeurópske športové podujatie v Bratislave. Športovci, ale aj verejnosť stratili športové návyky počas Covidu, a tak sme sa rozhodli zorganizovať jedno veľké športové podujatie, na ktorom sa pokúsime zviditeľniť malé formáty veľkých športov. Malý futbal, 3x3 basketbal a plážový volejbal sú športy, ktoré začínajú byť veľmi populárne. Celoeurópske športové podujatie v Bratislave bude  spájať šport a príťažlivé spoločenské ciele a aj týmto podujatím chceme propagovať tímové športy ako nástroj dobrého fyzického, duševného a sociálneho zdravia,“ približuje ciele podujatia Peter Králik, hlavný organizátor a zároveň prezident Slovenského zväzu malého futbalu. A ako dodáva: „Na European Team Cup 2023  v Bratislave budú mladí športovci súťažiť v troch športoch. Musíme kvalitne pripraviť športoviská na Kuchajde v Bratislave, aby sme boli na štyri dni plné športu pripravení.“  

Účastníci zažijú medzinárodnú atmosféru priateľstva a rešpektu. Ide o 4-dňové športové podujatie mládeže, na ktorom sa okrem iného bude vzdelávať a motivovať mládež k športu a zdravému životnému štýlu. To bude veľkým aj prínosom pre účastníkov European Team Cup.

Projekt je podporovaný programom Erasmus+ Európskej únie a umožňuje mladým ľuďom získať veľmi podnetné medzinárodné skúsenosti v mene športu, fair play a spájania.

Každý, kto má o projekt záujem sa bude môcť zaregistrovať prostredníctvom registračného formulára na webovom sídle podujatia www.teamcup.eu.

 

 

Aktuálné články

Šport ako životná nutnosť

Pravidelný pohyb pomáha po psychickej aj fyzickej stránke – zhodli sa účastníci bratislavskej konferencie na…

Vydarený deň hostiteľov

Vo štvrťfinále beach volejbalu máme až päticu tímov, futbalisti Slovenska 2 ešte nedostali gól