Po titule majsteriek Slovenska ďalšia výzva

Tereňovú so Šipošovou teší množstvo mladých, ktoré sa do turnaja zapojili

Začiatkom septembra oslavovali Ľubica Šipošová s Martinou Tereňovou čerstvý titul majsteriek Slovenska v plážovom volejbale žien. O pár dní neskôr sa spoločne stali aj ambasádorkami celoeurópskeho projektu v tomto športe v rámci premiérového European Team Cupu na bratislavskej Kuchajde. „Veľká česť dostať takéto pozvanie. Teší nás, že sa takéto podujatie organizuje práve u nás na Slovensku. Aj to, že si prišlo zasúťažiť tak veľa mladých ľudí,“ prezradila nám počas pondelňajšieho otváracieho ceremoniálu 42-ročná univerzálka, momentálne v službách extraligového ŠVK Pezinok.

O 18-rokov mladšia Martina Tereňová si na bratislavskom European Team Cupe aj zahrá. „Hlavnou úlohou turnaja zostáva zabaviť sa a spoznať mladých ľudí, ale hádam pritiahneme k tomuto krásnemu športu aj ďalších záujemcov,“ želá si študentka bratislavskej STU. Prvý krok na turnaji v tíme Slovensko 1 sa jej vydaril, naše dievčatá si poradili s Maďarkami 2:1 na sety.

Aj Šipošová, aj Tereňová sa zhodujú, že vybrať si volejbal bola tá správna životná voľba. „Doprial mi množstvo zážitkov, spoznala som veľa ľudí, miest. Na Slovensku aj vo svete. Aj po psychickej stránke vás to veľa naučí. Byť empatickejší, tolerantnejší, lepší tímový hráč. A v neposlednom rade vás to naučí aj prehrávať, lebo prehry k športu tiež patria,“ konštatuje Šipošová, jedna z našich najskúsenejších volejbalistiek.

„Volejbal má pre mňa okrem zdravotných a mentálnych aj sociálne benefity. Tie priateľstvá, ku ktorým som sa vďaka tomuto športu dopracovala, vám vydržia celý život,“ teší sa Tereňová, ktorá spolupracuje aj s našimi zdravotne znevýhodnenými plážovými volejbalistami.

Krok vpred

Plážový volejbal na Slovensku urobil v poslednom čase výrazný krok vpred. „Jeho popularita rastie. Aj u nás je vidieť pokrok. Pred desiatimi rokmi sme o súčasnom stave mohli len snívať. Mám veľkú radosť, že sa posúvame dopredu. A dúfam, že raz budeme mať reprezentačné dvojice znovu na úrovni a Slovensko bude na beachvolejbalovej mape vidieť ešte viac,“ želá si Šipošová. Spojenie skúsenosti a mladosti v úlohe ambasádoriek turnaja plážových volejbalistiek imponuje aj organizátorovi turnaja Petrovi Králikovi. „Verím, že aj takýmto spôsobom dokážeme inšpirovať mladých, aby ešte viac športovali. Pomôžu tým aj sebe,“ tvrdí. 

Aktuálné články

Šport ako životná nutnosť

Pravidelný pohyb pomáha po psychickej aj fyzickej stránke – zhodli sa účastníci bratislavskej konferencie na…

Vydarený deň hostiteľov

Vo štvrťfinále beach volejbalu máme až päticu tímov, futbalisti Slovenska 2 ešte nedostali gól