Renovované beach volejbalové ihrisko

Príprava podkladu na súboje European Team Cupu na Kuchajde

V minulosti pomáhal  Milan Bojnanský stavať dnes obľúbené ihriská pre plážový volejbal v Petržalke na Draždiaku, teraz ochotne podal pomocnú ruku aj pri príprave podkladu na súboje European Team Cupu na Kuchajde, ktorý sa dnes v hlavnom meste Slovenska rozbehol.

Aj vďaka Bojnanskému a jeho tímu vyzerá športový areál Kuchajda v mestskej časti Nové Mesto o čosi prívetivejšie ako doteraz. „Museli sme to urobiť. Ihrisko nemalo tie správne parametre, aké si profesionálne hranie plážového volejbalu vyžaduje. Verím, že aspoň trochu sme sa k požadovaným štandardom priblížili,“ vysvetlil nám volejbalový nadšenec počas včerajšieho slávnostného ceremoniálu na Primaciálnom námestí, ktorý si ani on nenechal ujsť.
Len pre potreby beach volejbalu bolo nutné navoziť do areálu 50 ton piesku. „Navozili sme tam si 10 cm športového piesku, ktorý sa od toho stavbárskeho poriadne líši. Musí mať kvalitné zrná a byť prepraný tak, aby bol na tento šport vhodný. Nesmie byť ílovitý, ako ten na pieskovisku, z ktorého si deti môžu robiť bábovky. Musí sa sypať, aj keď prší,“ vysvetľuje Bojnanský.

Organizátori ho doviezli až zo Šajdíkových Humencov v okrese Senica, zhruba 90 km od Bratislavy. „Taký, ktorý by spĺňal požadovanú kvalitu, bližšie nemáme. Často však vozíme piesok až spoza Prahy,“ vraví Bojnanský, odborník, ktorý za posledných sedem rokov postavil na Slovensku 20 kurtov. Teší ho, že sa kvalita kurtu počas prebiehajúcich športových hier mladých výrazne zvýši. Rovnako ako fakt, že na podklad na mieste konania po konci turnaja zostane. „Pre tých, ktorí majú radi šport, je to určite skvelá správa,“ vyhlásil organizátor turnaja Peter Králik. 

Aktuálné články

Šport ako životná nutnosť

Pravidelný pohyb pomáha po psychickej aj fyzickej stránke – zhodli sa účastníci bratislavskej konferencie na…

Vydarený deň hostiteľov

Vo štvrťfinále beach volejbalu máme až päticu tímov, futbalisti Slovenska 2 ešte nedostali gól