Vysokoškoláci z 12 európskych univerzít na Slovensku

Bratislava plná športu

Skôr než sa im začnú školské povinnosti stretnú sa vysokoškoláci z dvanástich krajín v Bratislave na podujatí European Team Cup, ktoré spájajú tieto čísla: 3 – 12 – 48 - 400. Rozmenené na drobné: 3 športy – 12 krajín – 48 tímov – 400 športovcov a športovkýň.

Medzinárodné podujatie od 25. do 28. septembra zastrešuje tri rôzne športy, konkrétne minifutbal, basketbal (3×3) a plážový volejbal. Turnaj v minifutbale zahŕňa iba kategóriu mužov, zatiaľ čo súťaže v plážovom volejbale a basketbale sú vyhradené len pre kategóriu žien. Všetky súťaže podujatia sú zamerané na študentov do 25 rokov a do Bratislavy prídu z Talianska, Česka, Bulharska, Turecka, Srbska, Rumunska, Maďarska, Španielska, Chorvátska, Slovinska a usporiadateľského Slovenska.

„Chystáme inovatívne celoeurópske športové podujatie v Bratislave. Športovci, ale aj verejnosť stratili športové návyky počas nešťastného covidu a tak sme sa rozhodli zorganizovať jedno veľké športové podujatie, na ktorom sa pokúsime zviditeľniť malé formáty veľkých športov. Malý futbal, 3x3 basketbal a plážový volejbal sú športy, ktoré začínajú byť veľmi populárne. Celoeurópske športové podujatie v Bratislave bude spájať šport a príťažlivé spoločenské ciele a aj týmto podujatím chceme propagovať tímové športy ako nástroj dobrého fyzického, duševného a sociálneho zdravia,“ približuje ciele podujatia Peter Králik, hlavný organizátor podujatia a zároveň prezident Slovenského zväzu malého futbalu, ktorý sa teší na dni plné športu na Kuchajde.

Viacdňové podujatie, ktorá 25. septembra o 19.00 SELČ odštartuje slávnostným otvorením na Primaciálnom námestí, kam organizátori pozývajú širokú verejnosť. Súčasťou otváracieho ceremoniálu budú moderné kultúrne vystúpenia, ale aj exhibícia všetkých troch „malých“ športov. V súťažné dni dostanú šancu nielen účastníci, ale tí, ktorí sa na Kuchajdu zatúlajú. Pripravené pre nich sú nielen moderné aktivity ako joga, zumba, jumping a crossFit, ale aj súťaže a kvízy. Program každý deň štartuje o 9.00.

Aktuálné články

Šport ako životná nutnosť

Pravidelný pohyb pomáha po psychickej aj fyzickej stránke – zhodli sa účastníci bratislavskej konferencie na…

Vydarený deň hostiteľov

Vo štvrťfinále beach volejbalu máme až päticu tímov, futbalisti Slovenska 2 ešte nedostali gól